Slaapadvies- en tips

Op zoek naar algemene tips en adviezen op het gebied van slapen en slaapproblemen?

Wat kunnen wij voor u betekenen

Betrouwbare tips en adviezen

Uw lokale slaapspeciaalzaak kan op veel vragen geen antwoord geven. Hoe komt dat eigenlijk?

Onafhankelijk advies

Gelukkig zijn wij onafhankelijk van elk merk, zodat wij u eerlijk en deskundig antwoord kunnen geven.

Jarenlange ervaring

Meer dan 15 jaar ervaring kenmerkt onze kennis en deskundigheid

Heeft u ook problemen met slapen? Dan bent u niet de enige. Maar liefst 20 tot 30 procent van onze bevolking kampt met slaapproblemen en deze groep is groeiende. Kenniscentrum Slaapproblematiek geeft u onafhankelijk advies om zo uw slaapproblemen op te lossen. Een matras is de meest belangrijke keuze wanneer u een goede nachtrust zoekt. Daarom geven wij u hier 5 tips die belangrijk zijn om te lezen als u een matras wilt kopen.

1. Kies een matras met ondersteunend vermogen

Matrassen die veel tegendruk afgeven zijn meestal minder geschikt voor mensen met klachten. Deze matrassen duwen u naar boven waardoor u ‘op’ het matras komt te liggen i.p.v. ‘in’ het matras. Uw holtes, bijvoorbeeld boven uw bekken, komen hierdoor vrij te liggen en worden zo niet ondersteund.

 

2. Kies een matras die goed ventileert

Een broeierig matras heeft vaak te maken met een matige ventilatie. Sommige matrassen zijn dicht van structuur waardoor lichaamswarmte en transpiratie niet weg kunnen. Het resultaat is een oncomfortabele nachtrust en meer last van pijnklachten.

 

3. Kies een matras die comfortabel aanvoelt

Klinkt als het intrappen van een open deur. Toch beoordelen mensen het comfort van een matras vaak op een verkeerde manier. Zacht of hard is niet altijd een goede graadmeter. Kijk of het matras u voelbaar ondersteunt, u niet in een houding dwingt en probeer een matras altijd twee weken thuis uit. Het beoordelen van een matras in 10 minuten bij u beddenspeciaalzaak gaat niet op als u met pijnklachten kampt.

 

4. Kies een matras die duurzaam is

Hoe bepaal je of een matras 8 à 10 jaar meegaat? Het blijft een lastig onderwerp maar er is wel degelijk iets zinnigs op te zeggen. Kijk naar de hoeveelheid materiaal die gebruikt is in een matras. De densiteit bepaalt meestal de levensverwachting van een dergelijk product. De informatie behoort beschikbaar te zijn bij uw beddenspeciaalzaak. Pas op: de garantievoorwaarden zeggen meestal niet zoveel. U heeft namelijk nooit garantie op versletenheidsvormen.

 

5. Koop geen matras als u een bedbodem nodig heeft

Iets wat helaas heel veel voorkomt. U koopt een goed matras, maar thuis blijkt dat het matras helemaal niet voldoet. Een goed matras op een doorgezakte bedbodem werkt per definitie niet. Een bedbodem van goede kwaliteit behoort zo’n 13 á 15 jaar mee te gaan. Al ziet uw bodem er na 15 jaar nog als nieuw uit, het vermogen om uw lichaamsgewicht te kunnen verdelen is helaas niet meer toereikend.

Wilt u meer slaapadvies- en tips ontvangen? Bekijk ons kenniscentrum, neem contact op met onze helpdesk of maak een persoonlijke afspraak.

Plan direct een afspraak in!

Welke specialist staat er voor u klaar?

slaapspecialist Frank Leemhuis

Frank Leemhuis

Algemene informatie - Slapen met nekklachten - Slapen met reuma - Slapen met rugklachten - Slapen met decubitus - Spier- en zenuwaandoeningen - Slaapadvies- en tips

Deskundig in alles op het gebied van slapen i.c.m. pijnklachten. Frank weet welke producten het beste passen bij een specifieke klacht en adviseert onze klanten dagelijks. Als mede-eigenaar en vak-idioot schrijft hij tal van artikelen en is hij nadrukkelijk betrokken bij de bedrijfsvoering en koers van Kenniscentrum Slaapproblematiek.

Lees meer over Frank Leemhuis..

  Team Kenniscentrum Slaapproblematiek

  Ons team

  Algemene informatie - Slapen met nekklachten - Slapen met reuma - Slapen met rugklachten - Slapen met decubitus - Spier- en zenuwaandoeningen - Slaapadvies- en tips

  Bij Kenniscentrum Slaapproblematiek werken naast onze vaste ervaren specialisten nog een aantal freelance- en externe specialisten die ons ondersteunen bij specifieke vragen, opdrachten en problemen.

  Lees meer over ons team..

   Ton Rijnen

   Algemene informatie - Slapen met nekklachten - Slapen met reuma - Slapen met rugklachten - Slapen met decubitus - Spier- en zenuwaandoeningen - Slaapadvies- en tips

   Als mede eigenaar van Kenniscentrum Slaapproblematiek heb ik eindelijk mijn droom waargemaakt. Een merk onafhankelijke informatieve website bedoeld voor mensen zoals ik zelf, mensen die kampen met slaapproblemen.

   Lees meer over Ton..

   Wanneer zijn wij beschikbaar?

   There is no event available.
   Call Now Button
   Menu
   Menu