De meest voorkomende oorzaken van moeheid

Geplaatst op oktober 3, 2018

Uitgerust wakker worden hangt vaak samen met het juiste matras, het goede kussen en de beste slaaphouding. Toch zijn sommige mensen nog steeds moe als ze uit bed stappen. Dat kan meerdere oorzaken hebben. We zetten de meest voorkomende op een rijtje.

Te weinig slaap

Wie te weinig slaapt, is moe. Voor de een is acht uur slaap per nacht voldoende, een ander heeft behoefte aan een extra uurtje. De hoeveelheid slaap hangt onder meer af van leeftijd, leefstijl en lichamelijke activiteiten. Iemand die veel in de buitenlucht is, slaapt beter en langer.

Lichamelijke klachten

Lichamelijke klachten kunnen ervoor zorgen dat u slecht slaapt. Van pijn in de rug, nek tot slaapapneu. Ook reuma, decubitus en spier- en gewrichtsaandoeningen kunnen de nachtrust verstoren. Verder zijn schilklierproblemen en bloedarmoede oorzaken van vermoeidheid.

Slecht eten
Te weinig en slecht eten kan leiden tot vermoeidheid. Als het lichaam te weinig brandstof krijgt, kan het niet goed functioneren. Om u fit te voelen is het dan ook belangrijk uw energie op peil te houden met de juiste voeding.

Onregelmatig werk
Onregelmatige werktijden verstoren de biologische klok. Als het lukt, kies dan voor diensten die zoveel mogelijk aansluiten bij uw eigen natuurlijke ritme. Avondmensen kunnen het beste in de avond of nacht aan de slag, een ochtendmens kan beter zo vroeg mogelijk beginnen.

Geestelijke gesteldheid
Stress en depressie zijn energievreters. Problemen leiden tot gepieker. U kunt zich daardoor niet goed ontspannen. Door slaapgebrek en stress kunt u overspannen raken. Erge moeheid is daar een kenmerk van. Moeheid en lusteloosheid zijn ook belangrijke kenmerken van een depressie. Merkt u dat u liever de hele dag in bed wilt liggen terwijl u moe blijft? Neem dan contact op uw huisarts.

Herkent u deze oorzaken niet maar bent u wel moe? Misschien is er toch iets mis met uw bed. Neem gerust vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. Zij helpen u graag!

Wilt u advies op maat? Maak dan een afspraak met een van onze aangesloten slaapspecialisten. Zij zijn gespecialiseerd en helpen u graag aan een goede nachtrust.

Tags: Slaapproblemen

Meer weten? Neem contact op met één van onze
specialisten bij u in de buurt!
Menu
Menu