De ideale matras voor uw caravan

Geplaatst op juli 27, 2016

U heeft het hele jaar hard gewerkt en het is tijd voor vakantie. Heerlijk ertussenuit met de caravan. De spullen zijn gepakt, de bandenspanning is in orde en u heeft een grondige inspectie gedaan. Maar heeft u weleens gedacht aan uw matras? U zou niet de eerste zijn met gebroken nachten in Zuid-Frankrijk.

Standaarduitvoering

Caravans zijn standaard uitgerust met kussens en matrassen. In bijna alle gevallen wordt gebruikgemaakt van schuimplaten van polyether. Meestal zijn ze rond de 10 centimeter hoog. De kwaliteit van de producten laat vaak te wensen over, maar ze zijn natuurlijk ook bedoeld voor tijdelijk gebruik. Maar wat als uw kampeerwagen al wat ouder is, of u heeft pijnklachten tijdens het slapen? Dan is het misschien tijd om uw matras te vervangen.

Wat is er te koop?

Matrassen zijn er in diverse materialen, types en maatvoeringen. Toch zijn er veel minder mogelijkheden als het gaat om ‘caravanmatrassen’. Er zijn tegenwoordig wel verschillende Nederlandse aanbieders, maar het aanbod blijft gering. Dat komt door de afwijkende maatvoeringen.

Zo wordt voor de op maat gemaakte bedden veel gebruikgemaakt van matrassen waarbij één hoek is afgesneden. Dat heeft te maken met het ontwerp van de caravan. Verschillende merken toercaravans gebruiken deze indeling. Voor zo’n bed is het veel lastiger om bijvoorbeeld een pocketveermatras te maken. Er worden daarom materialen gebruikt die gemakkelijker zijn om te verwerken, zoals foam- of latexmatrassen.

De bijzondere maatvoeringen leiden vaak ook tot een bijzondere prijs. Een maatwerkoplossing is natuurlijk kostbaarder dan een standaardproduct. Zoek daarom altijd naar een aanbieder die is gespecialiseerd in dit soort matrassen, dan zal de prijs meevallen. Ook Kenniscentrum Slaapproblematiek kan u helpen aan de ideale matras voor uw caravan.

Welk matras past het beste bij mij?

Bij de aanschaf van een matras voor onderweg is er eigenlijk maar één echte tip voor het vinden van het juiste exemplaar. De ‘caravanmatras’ moet zoveel mogelijk lijken op uw matras thuis. Als u kiest voor een compleet andere slaapervaring, dan moet u elke keer weer even wennen aan het matras in uw caravan. En als u op vakantie bent, is dat het laatste waar u zich mee wilt bezighouden.

Meer informatie?

Wilt u meer weten, of bent u op zoek naar een ‘caravanmatras’? Voor meer informatie, neem telefonisch contact op, of kijk op onze partnerpagina om een afspraak te maken met een aangesloten specialist. Kenniscentrum Slaapproblematiek helpt u verder!

Tags: camping matras, matras, matras op maat, reismatras, Vakantie

Meer weten? Neem contact op met één van onze
specialisten bij u in de buurt!
Menu
Menu