Slaapproblemen op vakantie

Ik ga op reis en neem mee…

Geplaatst op juni 11, 2018

De vakantieperiode begint langzaam weer een prominente plek in te nemen in ons dagelijks bestaan. In maart zijn wij Nederlanders, traditioneel gezien, weer driftig op zoek naar onze volgende vakantiebestemming. Reislustig als we zijn zwermen we in de zomer weer uit over heel Europa en ver daarbuiten. De hotels maken zich klaar voor de zomermaanden en alle faciliteiten worden weer in orde gemaakt. Behalve dan de bedden en met name de matrassen. Die worden helaas veel te weinig vervangen en de kwaliteit is vaak dramatisch te noemen. En dit zorgt voor problemen, met name voor mensen met pijnklachten.

Gebroken nachten

Veel mensen met pijnklachten kennen het wel, een prachtige vakantie maar wel met gebroken nachten. Pocketveermatrassen, maar meestal binnenveringsmatrassen voeren de boventoon in hotels. Niks mis mee, maar ze zijn vaak enorm hard, van matige kwaliteit en te oud. De stugge afvering zorgt voor te veel tegendruk op de bekken en schouders en zorgt. Daarnaast ligt u ‘op’ het matras waardoor u onderrug slecht wordt ondersteund. Voor mensen met pijnklachten die gewend zijn om thuis op een goed ondersteunend matras te slapen kan dit erg vervelend uitpakken. Wat kunt u doen als u deze klachten ervaart tijdens uw vakanties?

Wat kunt u doen?

Uw matras keren is niet het ei van Columbus maar kan soms helpen om beter de nachten door te komen. Een opgerolde handdoek in uw onderrug, zonder dat deze forceert, geeft u wellicht net dat beetje extra steun voor die paar weken. Daarnaast is het verstandig om uw eigen hoofdkussen mee te nemen, mocht dit mogelijk zijn.

Reisset

Een andere mogelijkheid is het gebruik van een zogenaamde reisset. Er zijn meerdere aanbieders in Nederland die een handige set hebben samengesteld speciaal voor toepassing buiten de deur. Meestal bestaat een dergelijke set uit een dunne reismatras die oprolbaar is (70×200 cm), een reiskussen (een kleine handzame versie van een normaal hoofdkussen) en een bijpassende tas. De sets zijn zo ontwikkeld dat ze handelbaar blijven, niet te zwaar zijn en gemakkelijk om mee te nemen.

Ervaart u pijnklachten tijdens uw nachtrust op een van uw reizen, dan is een reismatras waarschijnlijk uw beste optie. Let wel, het is een deeloplossing, de functionaliteit en comfort van een reismatras is afhankelijk van het matras waarop u het gebruikt. Verwacht dus geen wonderen, maar een betere ondersteuning en daardoor een betere nachtrust. Het is voor veel mensen met pijnklachten het verschil tussen ‘wel of ‘niet slapen.

Voor meer informatie, neem telefonisch contact op, of kijk op onze partnerpagina om een afspraak te maken met een aangesloten specialist. Kenniscentrum Slaapproblematiek helpt u verder!

Tags: Nekklachten, Reizen, Rugklachten, Slaapproblemen, Vakantie

Ton Rijnen

Als rugpatiënt en expert op het gebied van slaapcomfort weet ik hoe lastig het kan zijn om een goed bed te vinden. Er zijn enorm veel aanbieders, nog meer producten, en informatie of advies is vaak lastig te vinden. Hier brengen wij verandering in.

Meer weten? Neem contact op met één van onze
specialisten bij u in de buurt!
Menu
Menu