goed matras

Door de matrassen het bos niet meer kunnen zien!

Geplaatst op december 30, 2015

U kent het vast, al die reclame over matrassen, al die verschillenden soorten en niet te vergeten, al die adviezen. Kunt u ook door de matrassen het bos niet meer zien?

Matrassen bestaan al duizenden jaren en zijn in de loop der tijd flink veranderd. Dat neemt niet weg dat de functie van het matras nauwelijks veranderd is. Een matras moet met name comfort bieden, ondersteunen en ventileren. En tegenwoordig zijn er tal van producten die dat beloven te doen. Maar wat zijn nou echt de voordelen van pocketveren, paardenhaar tussenlagen, afzonderlijke topper matrassen, anti-bacteriele behandelingen, 3D materiaal, traagschuim, afdekklagen etc.?

Welk matrassen zijn geschikt voor u?

Het is niet zo gek dat u door al die zogenoemde innovaties soms niet meer begrijpt waar u op moet letten. Daarbij worden matrassen te pas en te onpas door allerlei bedrijven, particulieren en instellingen grondig getest en aangeprijsd op websites. De consumentenbond test elk jaar weer ‘het beste matras’, of ‘beste koop’, maar waar wordt een dergelijk matras eigenlijk op getest? ‘De beste koop’ is natuurlijk niet per definitie het beste matras voor uw pijnklachten of het duurzaamste.

Wij zijn daarom van mening dat u prima uw eigen keuzes kunt maken. Het is een stuk eenvoudiger dan het misschien lijkt. Het is een illusie om te denken dat één matras geschikt is voor iedereen. De aankoop van een matras hangt sterk af van uw persoonlijke situatie, wensen en eisen.

Wat voor matras zoekt u?

Elk matras heeft voor- en nadelen die voor u zwaarder kunnen wegen dan voor anderen. Een goed begin is om voor u zelf helder te krijgen waar u naar op zoek bent. Daarvoor moet u beginnen bij uw eigen kenmerken. Transpireert u veel, heeft u pijnklachten, vindt u zachter liggen comfortabeler, vindt u prijs of kwaliteit belangrijk, hoelang moet uw matras meegaan? Schrijft u het allemaal op en zet uw punten vervolgens van belangrijk tot minder belangrijk onder elkaar. Kijkt u naar wat reeel is, iemand van 150 kg kan domweg niet gaan liggen op een 10 cm dik matras en verwachten dat het product 10 jaar mee zal gaan.

Neem uw lijstje mee naar uw beddenspeciaalzaak, maar bezoek altijd meerdere winkels. Luistert u naar de argumenten en ga niet direct af op uw gevoel als u enkele minuten op een matras ligt. Een tweeweekse proefperiode is altijd aan te raden. Mocht de informatie die u heeft gekregen tegenstrijdig zijn, zoekt u dan bijvoorbeeld op deze site naar meer informatie over het onderwerp.

Voor meer informatie, neem telefonisch contact op, of kijk op onze partnerpagina om een afspraak te maken met een aangesloten specialist. Kenniscentrum Slaapproblematiek helpt u verder!

bedbodem

Tags: Matrassen, Slaapproblemen

Ton Rijnen

Als rugpatiënt en expert op het gebied van slaapcomfort weet ik hoe lastig het kan zijn om een goed bed te vinden. Er zijn enorm veel aanbieders, nog meer producten, en informatie of advies is vaak lastig te vinden. Hier brengen wij verandering in.

Meer weten? Neem contact op met één van onze
specialisten bij u in de buurt!
Menu
Menu