Nieuw matras of een nieuwe bedbodem?

Geplaatst op augustus 19, 2018

Voor een goede nachtrust heeft u niet alleen een goed matras nodig. Het bed bestaat ook nog uit een bodem. Een nieuw matras op een doorgezakte bedbodem werkt per definitie niet. Koop dus geen matras als u eigenlijk een bedbodem nodig heeft.

Het komt vaak voor dat mensen thuis merken dat een nieuw matras niet goed aanvoelt. Ze denken al snel dat ze de verkeerde matras hebben aangeschaft. Maar het probleem is mogelijk de bedbodem. Een bedbodem gaat maximaal 15 jaar mee. Uw bodem kan er na al die tijd nog als nieuw uitzien, maar het vermogen om uw lichaamsgewicht te kunnen verdelen is flink afgenomen.

Soorten

Er zijn verschillende soorten bedbodems. Een lattenbodem bestaat uit een geraamte met allerlei latten. Bij een traditionele lattenbodem liggen de latten op dezelfde hoogte terwijl er ook lattenbodems zijn met instelbare hoogtes, zoals verlaagde latten bij de schouders. Een schotelbodem verdeelt het gewicht egaal over heel het bed. De tegendruk blijft daardoor overal gelijk. Bij een spiraalbodem zijn ‘metaaldraden’ onderling met elkaar verbonden. Tot slot is er de boxspring. Bij dit ‘hotelbed’ wordt een verende matras met binnenvering gecombineerd met een onderstel.

Vlak of vertelbaar

U kunt ook nog kiezen tussen een vlakke of een verstelbare matrasdrager. Een vlakke bedbodem is de meest gebruikte en goedkoopste vorm. De bodem is niet verstelbaar. Wilt u toch het hoofd- en voeteneinde naar boven of beneden kunnen doen, kies dan voor een variant die verstelbaar is met de hand. De duurste en meest luxe optie is een elektrisch verstelbare lattenbodem. Met een druk op de knop is het hoofd- en voeteneinde onafhankelijk van elkaar te bewegen.

Tip

Bij de aanschaf van een bedbodem is het belangrijk om vooraf na te denken wat u ervan verwacht. Heeft u bijvoorbeeld veel pijnklachten? Kies dan voor een bodem die u op zo veel mogelijk punten ondersteunt. Hoe meer punten, des te minder druk. Een lattenbodem met twintig latten verdeelt uw gewicht nu eenmaal minder goed dan een eentje met 42 latten.

Wilt u advies op maat? Maak dan een afspraak met een van onze aangesloten slaapspecialisten. Zij zijn gespecialiseerd en helpen u graag aan een goede nachtrust.

 

Tags: Bedbodem, lattenbodem, matras, schotelbodem

Meer weten? Neem contact op met één van onze
specialisten bij u in de buurt!
Menu
Menu