feiten van slaapproblemen

Slaapproblemen? De feiten spreken voor zich

Geplaatst op maart 1, 2016

Slaapproblemen zijn van alle tijden maar zijn recent wel fors toegenomen in Nederland. Hoe vaak ligt u wakker?

Wist u dat uit recentelijk is gebleken dat maar liefst 6 op de 10 Nederlanders een slaapprobleem heeft? Het onderzoeksbureau Multiscope heeft dit geconcludeerd. De helft van alle deelnemers wordt minimaal één keer per nacht wakker. Dit kan komen door een slecht matras, psychische problemen of bijvoorbeeld een nachtelijk toiletbezoek. Maar wat dacht u van kopzorgen?

Nachtelijke stress

Driekwart van alle Nederlanders ligt weleens wakker door kopzorgen. Vooral werk (27%), geldzorgen (16%), de partner (14%), geluidsoverlast (14%) en de kinderen (11%) zorgen voor slapeloze nachten. Nachtelijke stress is daarom een van de meest voorkomende oorzaken van slaapproblemen.

Slechts 5% van de Nederlanders valt direct in slaap. Terwijl 20% er beduidend langer over doet, ongeveer een half uur. Daarnaast gebruikt 1 op de 8 Nederlanders weleens slaappillen om in slaap te komen. En al dat nachtelijke dwalen kan zorgen voor problemen overdag.

Problemen overdag

Een derde van alle Nederlanders zegt vermoeid rond te lopen door toedoen van slaapproblemen. Tel daarbij op dat we met z’n allen in veertig jaar gemiddeld een uur minder zijn gaan slapen. Geschat wordt dat mensen zo’n 90% slapen van wat ze zouden moeten om een ultieme nachtrust te hebben. Een grappig feit is dat hierdoor 1 op de 6 mensen weleens in slaap valt op een sociale gelegenheid. Bijvoorbeeld in de bioscoop of op een feestje. De serieuze keerzijde is wel dat bijvoorbeeld 10% van alle verkeersongevallen te wijten is aan vermoeidheid en dus ook in niet geringe mate aan slaaptekort en indirect aan slaapproblemen. Een serieus probleem met alle gevolgen van dien.

Heeft u ook slaapproblemen? Bij Kenniscentrum Slaapproblematiek helpen we u graag verder. Wij zijn gespecialiseerd in slapen in combinatie met klachten. Hierbij kunt u denken aan slecht slapen door toedoen van rugklachten, nekklachten, reumatische klachten of spier- en gewrichtspijn. Wij geven handige tips, begeleiden u bij de aankoop van een nieuw bed of brengen u in contact met de juiste specialist.

Voor meer informatie, neem telefonisch contact op, of kijk op onze partnerpagina om een afspraak te maken met een aangesloten specialist. Kenniscentrum Slaapproblematiek helpt u verder!

Tags: Slaaphouding, Slaapproblemen, slapen

Ton Rijnen

Als rugpatiënt en expert op het gebied van slaapcomfort weet ik hoe lastig het kan zijn om een goed bed te vinden. Er zijn enorm veel aanbieders, nog meer producten, en informatie of advies is vaak lastig te vinden. Hier brengen wij verandering in.

Meer weten? Neem contact op met één van onze
specialisten bij u in de buurt!
Menu
Menu