Slapen met decubitus

Heeft u last van doorligplekken? Dan kunnen onze tips en adviezen helpen bij het slapen.

Wat kunnen wij voor u betekenen

Decubitus komt voornamelijk voor bij onderstaande mensen en/of problemen:

Oudere mensen die steeds minder mobiel worden

Mensen met een zwakke huid

Mensen met overmatig medicijngebruik

Doorligklachten, zelfs in een vroeg stadium, zijn uitermate serieus en dienen ook zo behandeld te worden. Decubitus is een beschadiging van de huid en/of het onderliggende weefsel door druk of schuifkrachten. Hetkan onder andere ontstaan door bedlegerigheid of langdurige periodes zitten, bijvoorbeeld ineen rolstoel. Decubitus ontstaat door langdurige druk op dezelfde plaats en komt meestal voor op hielen, ellebogen en het stuitje.

Hoe ga je om met decubitus?

De beste manier om met decubitus om te gaan, is het domweg te voorkomen. Behandeling van decubitus is intensief en doorligklachten zijn zeer pijnlijk. Alhoewel er veel factoren zijn om rekening mee te houden bij het voorkomen van decubitus, zoals bijvoorbeeld voeding en medicijngebruik, is het verminderen van druk bij het liggen en zitten van groot belang. Hiervoor zijn preventieve producten beschikbaar zoals zitkussens en matrassen. Deze producten verminderen de kans op decubitus aanzienlijk mocht u vrijwillig of onvrijwillig langere periodes moeten zitten of liggen.

Antidecubitus matrassen of zitkussens voor preventief gebruik (t/m 2e cat. decubitus) worden vaak vergoed door uw verzekeraar. Deze basisproducten voldoen tot op bepaalde hoogte, maar het is voor sommige mensen verstandig om in een eerder stadium al rekening te houden met de kans op decubitus. Op deze manier voorkomt u doorligklachten en hoeft u niet te handelen als er al beginnende rode plekken optreden.

Antidecubitus matrassen zijn niet per definitie duurder dan normale comfort matrassen. Er zijn daarom veel mensen die, naarmate ze ouder worden, zich meer gaan oriënteren op drukverlagende matrassen.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met onze helpdesk of maak een persoonlijke afspraak.

Plan direct een afspraak in!

Welke specialist staat er voor u klaar?

slaapspecialist Frank Leemhuis

Frank Leemhuis

Algemene informatie - Slapen met nekklachten - Slapen met reuma - Slapen met rugklachten - Slapen met decubitus - Spier- en zenuwaandoeningen - Slaapadvies- en tips

Deskundig in alles op het gebied van slapen i.c.m. pijnklachten. Frank weet welke producten het beste passen bij een specifieke klacht en adviseert onze klanten dagelijks. Als mede-eigenaar en vak-idioot schrijft hij tal van artikelen en is hij nadrukkelijk betrokken bij de bedrijfsvoering en koers van Kenniscentrum Slaapproblematiek.

Lees meer over Frank Leemhuis..

  Team Kenniscentrum Slaapproblematiek

  Ons team

  Algemene informatie - Slapen met nekklachten - Slapen met reuma - Slapen met rugklachten - Slapen met decubitus - Spier- en zenuwaandoeningen - Slaapadvies- en tips

  Bij Kenniscentrum Slaapproblematiek werken naast onze vaste ervaren specialisten nog een aantal freelance- en externe specialisten die ons ondersteunen bij specifieke vragen, opdrachten en problemen.

  Lees meer over ons team..

   Ton Rijnen

   Algemene informatie - Slapen met nekklachten - Slapen met reuma - Slapen met rugklachten - Slapen met decubitus - Spier- en zenuwaandoeningen - Slaapadvies- en tips

   Als mede eigenaar van Kenniscentrum Slaapproblematiek heb ik eindelijk mijn droom waargemaakt. Een merk onafhankelijke informatieve website bedoeld voor mensen zoals ik zelf, mensen die kampen met slaapproblemen.

   Lees meer over Ton..

   Wanneer zijn wij beschikbaar?

   There is no event available.
   Menu
   Menu