Slapen met nekklachten

Slapen met nekklachten kan erg vervelend zijn. Een goed kussen kan vaak al veel pijn wegnemen. Meer weten hierover?

Wat kunnen wij voor u betekenen

Uw nek heeft nogal wat te verduren tijdens het verloop van uw leven. Het constant ondersteunen van het hoofd bijvoorbeeld. Dat is toch al gauw zo’n 6 kilo. Maar ook het absorberen van schokken en het geven van stabiliteit. De tussenwervelschijven fungeren daarom als schokdempers voor uw zeven nekwervels. Niet zo gek dat de meest voorkomende klachten aan het lichaam te maken hebben met nekklachten. Meer dan 70 procent van de bevolking heeft wel eens te maken gehad met nekklachten. Veelvoorkomende klachten zijn spierknopen, stijfheid, artrose of een whiplash.

Slapen met nekklachten kan erg vervelend zijn. Gek genoeg komen nekklachten vaak voort door toedoen van slapen. Als u ‘verkeerd gelegen heeft’ ervaart u ’s ochtends direct kort aanhoudende nekklachten bijvoorbeeld. Waarbij rust eigenlijk uw nekwervels zouden moeten ontzien, verergert de situatie soms door een verkeerde houding, hoofdkussen of matras.

Een goed hoofdkussen heeft een grote invloed bij het ondersteunen van uw nek en daarmee het verminderen van uw nekklachten. Ondanks dat het ouderwetse donskussen uit oma’s tijd vaak het lekkerste ligt, zijn er alternatieven die beter passen bij deze tijd. Een traditioneel gevormd kussen geeft voor veel mensen aanleiding om te gaan ‘proppen’. Dit houdt in dat het hoofdkussen in de nek wordt geduwd om meer steun te geven waar het in werkelijkheid juist de nek forceert in een bepaalde houding.

Een beter alternatief is een voorgevormd kussen, bijvoorbeeld een nekrolkussen. Hiermee ondersteunt de nekrol de nek waardoor deze veel minder onder spanning komt te staan en tot rust komt. Echter zijn er vele soorten beschikbaar en niet alle soorten werken even goed. Een nekrolkussen die te veel tegendruk afgeeft kan bijvoorbeeld hoofdpijnklachten veroorzaken. Daarnaast kan niet iedereen een nekrolkussen verdragen. Het is daarom goed om te onderzoeken welk hoofdkussen het beste bij u past.

Heeft u last van nekklachten en ondervind u daardoor problemen bij het slapen? Neem dan contact op met onze helpdesk of maak een persoonlijke afspraak.

Plan direct een afspraak in!

Welke specialist staat er voor u klaar?

slaapspecialist Frank Leemhuis

Frank Leemhuis

Algemene informatie - Slapen met nekklachten - Slapen met reuma - Slapen met rugklachten - Slapen met decubitus - Spier- en zenuwaandoeningen - Slaapadvies- en tips

Deskundig in alles op het gebied van slapen i.c.m. pijnklachten. Frank weet welke producten het beste passen bij een specifieke klacht en adviseert onze klanten dagelijks. Als mede-eigenaar en vak-idioot schrijft hij tal van artikelen en is hij nadrukkelijk betrokken bij de bedrijfsvoering en koers van Kenniscentrum Slaapproblematiek.

Lees meer over Frank Leemhuis..

  Team Kenniscentrum Slaapproblematiek

  Ons team

  Algemene informatie - Slapen met nekklachten - Slapen met reuma - Slapen met rugklachten - Slapen met decubitus - Spier- en zenuwaandoeningen - Slaapadvies- en tips

  Bij Kenniscentrum Slaapproblematiek werken naast onze vaste ervaren specialisten nog een aantal freelance- en externe specialisten die ons ondersteunen bij specifieke vragen, opdrachten en problemen.

  Lees meer over ons team..

   Ton Rijnen

   Algemene informatie - Slapen met nekklachten - Slapen met reuma - Slapen met rugklachten - Slapen met decubitus - Spier- en zenuwaandoeningen - Slaapadvies- en tips

   Als mede eigenaar van Kenniscentrum Slaapproblematiek heb ik eindelijk mijn droom waargemaakt. Een merk onafhankelijke informatieve website bedoeld voor mensen zoals ik zelf, mensen die kampen met slaapproblemen.

   Lees meer over Ton..

   Wanneer zijn wij beschikbaar?

   There is no event available.
   Menu
   Menu