Spier- en zenuwaandoeningen

Bij spier- en/of gewrichtsaandoeningen kunt u veel last ervaren met slapen.

Wat kunnen wij voor u betekenen

Leven met bijvoorbeeld ALS of MS. is een hele uitdaging. Zo ook het slapen met deze aandoeningen. Het is bekend dat MS-patiënten vaker last hebben van slaapproblemen. ‘Obstructieve slaapapneu’ en het ‘restless leg syndrome’ zijn maar twee van de vele klachten die meer voorkomen bij MS-patiënten dan bij mensen zonder deze aandoening.

Spierzwakte is een veelvoorkomend probleem dat vervelend is tijdens het slapen. Vaak beginnen de klachten met een moe gevoel in de heup gevolgd door ‘zware’ benen en armen. Een matras of bedbodem die veel tegendruk afgeeft voegt hier weinig aan toe. De constante druk op spieren en gewrichten kan als zeer vervelend worden ervaren. Het kan zo zijn dat u hierdoor minder makkelijk in slaap valt terwijl mensen met een zenuwaandoening sowieso al meer moeite hebben met inslapen. Het is dus eigenlijk een situatie die u wilt voorkomen.

Welk matras past bij spier- en zenuwaandoeningen?

Een goede nachtrust begint bij ontspannen. Iets wat lastig is als u spierstijfheid ervaart. De spieren zijn dan constant aangespannen en ontspannen lukt bijna niet meer. Het is daarom belangrijk dat u de best mogelijke oplossing kiest om de situatie zo optimaal mogelijk te maken ten gunste van uw nachtrust. Een matras die weinig tegendruk afgeeft en waarin u vaster ligt, is waarschijnlijk uw beste optie. Wiebelige matrassen, of beter gezegd matrassen waarbij u constant balans moet zoeken, zijn daarom minder geschikt. Dit is ook de meest voor de hand liggende reden waarom mensen met spier- en zenuwaandoening meestal geen hard matras als voorkeur hebben, al is dit niet bewezen in onderzoeken.

Ervaart u ook slaapproblemen door uw spier- of zenuwaandoening? Neem dan contact op met onze helpdesk of maak een persoonlijke afspraak.

Plan direct een afspraak in!

Welke specialist staat er voor u klaar?

slaapspecialist Frank Leemhuis

Frank Leemhuis

Algemene informatie - Slapen met nekklachten - Slapen met reuma - Slapen met rugklachten - Slapen met decubitus - Spier- en zenuwaandoeningen - Slaapadvies- en tips

Deskundig in alles op het gebied van slapen i.c.m. pijnklachten. Frank weet welke producten het beste passen bij een specifieke klacht en adviseert onze klanten dagelijks. Als mede-eigenaar en vak-idioot schrijft hij tal van artikelen en is hij nadrukkelijk betrokken bij de bedrijfsvoering en koers van Kenniscentrum Slaapproblematiek.

Lees meer over Frank Leemhuis..

  Team Kenniscentrum Slaapproblematiek

  Ons team

  Algemene informatie - Slapen met nekklachten - Slapen met reuma - Slapen met rugklachten - Slapen met decubitus - Spier- en zenuwaandoeningen - Slaapadvies- en tips

  Bij Kenniscentrum Slaapproblematiek werken naast onze vaste ervaren specialisten nog een aantal freelance- en externe specialisten die ons ondersteunen bij specifieke vragen, opdrachten en problemen.

  Lees meer over ons team..

   Ton Rijnen

   Algemene informatie - Slapen met nekklachten - Slapen met reuma - Slapen met rugklachten - Slapen met decubitus - Spier- en zenuwaandoeningen - Slaapadvies- en tips

   Als mede eigenaar van Kenniscentrum Slaapproblematiek heb ik eindelijk mijn droom waargemaakt. Een merk onafhankelijke informatieve website bedoeld voor mensen zoals ik zelf, mensen die kampen met slaapproblemen.

   Lees meer over Ton..

   Wanneer zijn wij beschikbaar?

   There is no event available.
   Menu
   Menu