Bechterew

Slapen met Bechterew: oplossingen voor je slaapproblemen

Geplaatst op januari 28, 2016

De ziekte van bechterew treft mannen en vrouwen, meestal tussen het 15e en 35e levensjaar met veelal slaapproblemen als gevolg. De botten van uw ruggengraat zijn verbonden door buigzame gewrichtsbanden waardoor u kunt draaien en buigen. Bechterew vermindert nou juist die buigzaamheid en kan uiteindelijk leiden tot volledige onbeweegelijkheid.

Deze chronische ontsteking verhard gewrichten en zal uiteindelijk verkalking veroorzaken tussen de tussenwervelschijven en ligamenten. Het uiteindelijke gevolg is de typische voorovergebogen houding. Ongeveer 2 op de 1000 mensen krijgt te maken met deze erfelijke ziekte.

Slapen met Bechterew

Slapen met Bechterew is voor veel mensen erg moeilijk. De pijn in gewrichten, bekken en onderrug zijn voelbaar wanneer men rust en ochtendstijfheid geeft veel problemen om ‘s ochtends uit bed te komen. Het is vaak een kriem om uiteindelijk een matras te vinden die zich aanpast aan het lichaam.

Keuze van matras bij Bechterew

Over het algemeen wordt aangeraden een ‘hard’ of stevig matras te gebruiken als Bechterew patient, al zijn de meningen hierover verdeeld. Een harder matras vergemakkelijkt namelijk het draaien in bed, iets wat lastig is voor mensen met Bechterew. Daarnaast is ondersteuning zonder forcering een belangrijk onderdeel bij het uitzoeken van een matras. De verkalking tussen de tussenwervelschijven zorgt voor onbewegelijkheid. Een matras die de wervelkolom niet de ruimte geeft, maar juist tegendruk uitoefent werkt hierdoor natuurlijk averechts. Goede ondersteuning waarbij u vaster ligt en ‘wiegen’ wordt tegengegaan is het meest ideaal.

Ondersteuning

Er zijn vele matrassen die worden geadviseerd als u kampt met Bechterew. En natuurlijk blijft de keuze hiertoe, ook met Bechterew, een persoonlijke kwestie. Er zijn patiënten die jarenlang prima slapen op een waterbed, een type bed die door haar eigenschappen minder geschikt lijkt voor de toepassing. Er is domweg geen éénduidend antwoord te geven. Toch kunt u stellen dat een matras met goede ondersteunende kwaliteiten meestal het meest prettig wordt ervaren en zou voor u een uitgangspunt moeten zijn voor de aanschaf van een nieuw matras.

Meer informatie

Er zijn vele vragen die spelen met betrekking tot slapen met Bechterew. Wij analyseren klachten, kunnen u helpen bij de aanschaf van een nieuw bed bij de ziekte van bechterew én doen dit geheel onafhankelijk. Neem contact op of maak een persoonlijke afspraak bij u thuis. Een betere nachtrust begint bij Kenniscentrum Slaapproblematiek.

Tags: Matrassen, Slaapproblemen, Spieraandoeningen

Ton Rijnen

Als rugpatiënt en expert op het gebied van slaapcomfort weet ik hoe lastig het kan zijn om een goed bed te vinden. Er zijn enorm veel aanbieders, nog meer producten, en informatie of advies is vaak lastig te vinden. Hier brengen wij verandering in.

Meer weten? Neem contact op met één van onze
specialisten bij u in de buurt!
Menu
Menu