Topdekmatras, de zin en onzin!

Geplaatst op mei 23, 2016

Een topmatras, topdekmatras, topper of dekmatras. Synoniemen te over voor het het 5 á 10 cm dikke matras dat u op uw huidige matras legt. Het zou een opwaardering voor uw slaapomgeving moeten zijn. Meer comfort, betere gewichtsverdeling en een verlengstuk van uw ‘normale’ matras. Maar is het echt allemaal rozengeur en maneschijn?

De zin en onzin

‘Wilt u extra slaapcomfort, voeg dan een topdekmatras aan uw matras toe’ is de opmerking die u veel zult horen in een beddenspeciaalzaak. Gek genoeg wordt hier voorbij gegaan aan uw huidige matras. Uw matras zou op zich zelf al genoeg comfort moeten bieden, wat is anders het nut van uw matras. Eigenlijk wordt hiermee de functionaliteit van uw matras ondermijnd. Zogenaamde topdekmatrassen zijn dan ook geboren als trend binnen de relatief conservatieve beddenbranche. En de trendgevoelige topper is een geheel eigen leven gaan leiden.

Ondanks het feit dat toppers vaak voor de verkeerde redenen worden aangeschaft, heeft een dergelijk matras wel degelijk voordelen. Wij hebben de meest genoemde voordelen met de bijbehorende keerzijdes voor u op een rijtje gezet.

Een topdekmatras biedt extra comfort

Mocht u ontevreden zijn over het comfort van uw (onversleten) matras, dan kan een topper uitkomst bieden. Het is echter nooit een vervanging voor uw normale matras. Daarnaast mag u geen wonderen verwachten van een topdekmatras. Het product is domweg te dun om een compleet andere lig-ervaring te verwezenlijken.

Maak van een hard matras een zacht matras

U heeft eigenlijk het verkeerde matras aangeschaft, daarom wilt u uw matras opwaarderen met een topdekmatras. Bedenk wel dat u voor een prijzige oplossing kiest. Losse toppers zijn schreeuwend duur ten aanzien van een normaal matras. Bovendien behaalt u nooit de volle 100% aan comfort en functionaliteit. Het gebruik van een topper is nooit zo effectief als een matras waarbij alle componenten op elkaar zijn afgestemd.

Een matras gaat langer mee door een topper te gebruiken

Als dit al waar zou zijn, dan bent u op lange termijn nog steeds veel duurder uit. Een gemiddeld topdekmatras zal zo’n 3 tot 5 jaar mee gaan. Dat betekent dat u 2 topdekmatrassen gebruikt per 10 jaar, de gemiddelde levensduur van uw matras. De kosten van twee kwalitatief hoogstaande toppers wegen niet op tegen de aanschaf van een nieuw matras. Een topdekmatras gebruiken om de levensduur van uw matras te verlengen is dus niet zo’n verstandige keuze.

Waarom wel kiezen voor een topdekmatras?

Een tweepersoons topper maakt een einde aan de spleet tussen twee eenpersoons matrassen. Daarnaast geeft een topper een gevoel van luxe en comfort en is het hygiënischer dan een normaal matras. Topdekmatrassen kun je gemakkelijker reinigen en sommige kunnen zelfs in de wasmachine.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over topdekmatrassen, matrassen en/of slaapproblemen? Voor meer informatie, neem telefonisch contact op, of kijk op onze partnerpagina om een afspraak te maken met een aangesloten specialist. Kenniscentrum Slaapproblematiek helpt u verder!

Tags: dekmatras, levensduur, matras, Slaapproblemen, topdekmatras, topmatras, topper, verkeerde matras

Meer weten? Neem contact op met één van onze
specialisten bij u in de buurt!
Menu
Menu