Verkeerde matras aangeschaft

Verkeerde matras aangeschaft?

Geplaatst op mei 16, 2016

Het is iets wat we dagelijks tegenkomen. Gefrustreerde klanten die contact met ons opnemen over hun pas aangekochte matras. Meestal producten van een paar maanden tot enkele jaren oud die in eerste instantie prima functioneerden maar naar verloop van tijd hun werking hebben verloren. Sommigen hebben zelfs meerdere matrassen aangekocht in een paar jaar tijd! Een verkeerde matras aangeschaft, wat kunt u doen om dit te voorkomen en waar moet u op letten.

Een nieuw matras

Welk matras past bij uw situatie? Het is een lastige opgave in een wereld waarbij u overspoelt wordt door matrastypes, hardheden, densiteiten, extreme prijsverschillen en gebruikte materialen. Slaapspecialisten geven u tegensrijdige adviezen en tijdens het gemiddelde verjaardagsfeestje krijgt u gevraagd of ongevraagd ook de nodige goedbedoelde adviezen. Uiteindelijk ziet u door de bomen het bos niet meer. Na lang wikken en wegen heeft u gekozen voor het matras dat u het meeste aansprak, maar deze blijkt achteraf toch niet zo geweldig te zijn. Bekend verhaal? Hier zijn enkele tips die u verder helpen.

  • Vraag naar de mogelijkheden om proef te slapen. Een matras beoordelen binnen 10 minuten is domweg onmogelijk. Een tweeweekse proefperiode geeft u een veel betere indruk van het matras.
  • Hou rekening met een gewenningsperiode. Schrijf een matras niet direct af als deze na enkele dagen niet voldoet aan u verwachtingen. U heeft gemiddeld een week nodig om te wennen aan uw nieuwe matras.
  • Verwacht geen wonderen. Ervaart u pijnklachten en verwacht u dat deze als sneeuw voor de zon gaan verdwijnen, dan komt u bedrogen uit. Een matras is geen medicijn, enkel een hulpmiddel. Beter slapen begint bij jezelf.
  • Meer weten over de aanschaf van matrassen? Klik hier!

Een verkeerd matras aangeschaft?

Uw matras voldoet niet meer aan uw verwachtingen maar is pas een jaar oud, wat doet u dan? Terugbrengen of ruilen kan niet meer en een nieuwe kopen wilt u liever niet. Dit zijn de mogelijkheden die overblijven:

  • Aanschaf van een topper. Een topper of topdekmatras kan een optie zijn om uw huidige matras beter te laten functioneren. Bedenk wel dat een topper een relatief dure oplossing is voor het hetgeen je krijgt. Daarnaast is niet elke topper geschikt voor elk type matras. Een matras met een traagschuim toplaag combineren met een dikke traagschuim topper werkt bijvoorbeeld averechts. U zou veels te diep in uw matas wegzakken.
  • Uw matras omkeren. Niet de meest ideale oplossing, zeker niet als u geen keerbaar matras bezit. Toch kan het helpen in een situatie zoals deze. Het is wel een tijdelijke oplossing, u gebruikt het matras immers niet zoals zij bedoeld is.
  • Uw verlies nemen. Soms moet je concluderen dat het beter is om een nieuw matras aan te schaffen. Een slechte nachtrust en/of pijnklachten door toedoen van uw matras kan verstrekkende gevolgen hebben voor uw gezondheid. En uw gezondheid blijft toch uw kostbaarste bezit.

Meer informatie?

Bent u niet tevreden over uw matras, of wilt u meer weten over de aanschaf van een matras? Voor meer informatie, neem telefonisch contact op, of kijk op onze partnerpagina om een afspraak te maken met een aangesloten specialist. Kenniscentrum Slaapproblematiek helpt u verder!

 

Tags: Lage rugklachten, Matrassen, Slaapadvies, Slaapproblemen, verkeerd matras

Meer weten? Neem contact op met één van onze
specialisten bij u in de buurt!
Menu
Menu