Vijf tips voor het kopen van een nieuw matras

Geplaatst op augustus 26, 2018

Een nieuw matras kopen kan best een opgave zijn. Er zijn zoveel soorten, u krijgt uiteenlopende adviezen en het is en blijft een gevoelskwestie. Deze vijf tips maken het kiezen van een matras eenvoudiger.

(1) Ondersteuning

Een goed matras ondersteunt uw lichaam. U kunt in de winkel of tijdens een proefperiode controleren of uw onderrug goed wordt opgevuld. Het is namelijk belangrijk dat de ruggenwervel wordt ondersteund. Voelt u het matras in uw rug porren of wilt u het liefst omdraaien? Dat is geen goed teken. Een goed matras ondersteunt maar forceert niet.

(2) Drukpunt

Kijk ook of u ‘in’ het matras ligt. Matrassen die te veel tegendruk geven, duwen uw lijf naar boven. Daardoor komt u ‘op’ het matras te liggen. Neem dan ook rustig de tijd en lig wat langer op het bed.

(3) Ventilatie

Een broeierig matras leidt tot een slechte nachtrust en pijnklachten. Let dus goed op of het matras voldoende ventileert. Sommige matrassen zijn dicht van structuur waardoor lichaamswarmte en transpiratie niet weg kunnen. Kunt u door het matras heen blazen? Dan is het een goed ventilerend matras.

(4) Comfortabel

Natuurlijk wilt u een matras dat comfortabel ligt. Maar wat is comfortabel? Dat is voor iedereen anders. Test in een winkel in tien minuten een aantal matrassen. U weet dan direct of uw voorkeur uitgaat naar zacht, medium of hard. Kijk daarna pas naar andere eigenschappen zoals ondersteuning en ventilatie. De combinatie van al die factoren maakt een matras niet alleen comfortabel, maar ook functioneel.

(5) Slaaphouding

Tot slot nog een hele simpele tip die te maken heeft met uw slaaphouding. Als u een matras uitprobeert, lig dan in de houding zoals u altijd slaapt. Slaapt u nooit op uw rug, dan heeft het weinig zin om op deze manier het matras te testen. Probeer tot rust te komen en niet te veel na te denken over de functie van het matras. Sluit u even af en oordeel daarna.

Stiekem nog wat tips. Controleer voordat u naar de winkel gaat nog even uw bedbodem. Een gloednieuw matras op een doorgezakte bedbodem werkt niet. Vraag in de winkel ook of u het matras thuis kunt uitproberen voor twee weken.

Wilt u nog meer advies? Maak dan een afspraak met een van onze aangesloten partners. Zij zijn gespecialiseerd en delen graag hun kennis en ervaring.

Tags: lichaamsondersteuning, matras, Matrassen, ondersteuning, Slaaphouding, ventilatie

Meer weten? Neem contact op met één van onze
specialisten bij u in de buurt!
Menu
Menu